-
XII POWIATOWY RAJD ROWEROWY SZLAKIEM PLK. LISA KULI
Dnia 30 września 2006 r. odbył się XII Powiatowy Rajd Rowerowy. Tym razem grono pełnych entuzjazmu izapału rowerzystw postanowiło zmierzyć się ze szlakiem, ktrym niemal 100 lat temu maszerował legion Pułkownika Lisa Kuli.
04-10-2006 -
MIĘDZYNARODOWY FESTIWAL TAŃCA LUDOWEGO
W niedzielę 1października br. zakończył sięMiędzynarodowy Festiwal Tańca Ludowego Łańcut 29.IX-1.X.06. Wfestiwalu udział wzięły zespoły folklorystyczne zpowiatu stryjskiego na Ukrainie, powiatu leżajskiego oraz powiatu łańcuckiego. Festwal został sfinansowany ze środkw Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego wramach Programu Sąsiedztwa Polska-Białoruś-Ukraina IN
04-10-2006 -
II najbardziej przyjazny urząd administracji powiatowej w kraju
Powiat Łańcucki zdobył II miejsce wkraju wkonkursie Przyjazny Urząd Administracji Samorządowej. Konkurs był organizowany przez Ministerstwo Spraw Wewnętrznych iAdministracji wsplnie z trzema oglnopolskimi stowarzyszeniami jednostek samorządu terytorialnego: Związkiem Miast Polskich, Związkiem Gmin Wiejskich RP iZwiązkiem Powiatw Polskich wramach programu Phare 2003 Wzmacnianie wdrażania Strategii Antykorupcyjnej. Do udziału wkonferencji zostali zaproszeni lid
03-10-2006 -
Nagroda Starosty Łańcuckiego Statuetka Świętego Michała Archanioła
W niedzielę 1października br. wtrakcie koncertu finałowego kończącego Polsko-Ukraiński Festiwal Tańcw Ludowych, jaki odbył się wmaneżu Muzeum Zamku wŁańcucie została wręczona Nagroda Starosty Łańcuckiego Statuetka Świętego Michała Archanioła . Nagroda ta jest przyznawana tylko raz wroku za wybitne osiągnięcia społeczne, naukowe, sportowe, kulturalne, artystyczne ipopularyzatorskie dla dobra Powiatu Łańcuckiego. Laureatem Vedycji konkursu został pan Jan B
03-10-2006 -
Sukces wytwórców produktów tradycyjnych powiatu łańcuckiego
23 i24 września odbyło się dwudniowe seminarium dla czynnych ipotencjalnych producentw kulinarnych wyrobw tradycyjnych. Integralną częścią seminarium była prezentacja poszczeglnych wyrobw zmożliwością degustacji. Drugi dzień seminarium, otwarty dla publiczności, zgromadził wielu zainteresowanych smakiem wyrobw tradycyjnych pozbawionych konserwantw isztucznych dodatkw. Odwiedzający mogli zapoznać się zofertą producentw żywności opartej na tradycyjnych
27-09-2006