Polski Producent Żywności 2009

08-04-2009
 

Szanowni Państwo Producenci Żywności z terenu Powiatu Łańcuckiego, Województwo Podkarpackie przystąpiło do XIII edycji inicjatywy pozytywistycznej "Polski Producent Żywności 2009" organizowanej od 1997 roku przez Stowarzyszenie im. Eugeniusza Kwiatkowskiego w Poznaniu. Jej głównym celem jest promowanie najlepszych, polskich producentów żywności i wytwarzanych przez nich produktów, oraz obrona ich ekonomicznych interesów.

W I etapie Kapituła Wojewódzka wybierze firmy z naszego regionu, a następnie w lipcu br., Kapituła Ogólnopolska wyłoni laureatów spośród firm zgłoszonych z różnych województw. Finał, w trakcie którego nastąpi wręczenie tytułów, odbędzie się w Poznaniu, podczas targów POLAGRA FOOD.

Wszystkie edycje konkursu „Polski Producent Żywności” odbywają się pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Województwo Podkarpackie od 1999 roku uczestniczy w tej inicjatywie, promując wyroby z naszego regionu (zobacz więcej). Firmy uczestniczą w inicjatywie poprzez zgłoszenie produktu gotowego, przetworzonego bezpośrednio do spożycia. Zgodnie z regulaminem konkursu Kapituła Wojewódzka nominuje maksymalnie 8 najlepszych produktów, które będą mogły przystąpić do drugiego ogólnopolskiego etapu konkursu.

Serdecznie zachęcamy wszystkich zainteresowanych producentów do wzięcia udziału w inicjatywie PPŻ, która jest skuteczną formą promocji polskich firm. W związku z tym prosimy o zapoznanie się z regulaminem konkursu i przekazanie wypełnionej karty zgłoszenia w nieprzekraczalnym terminie do dnia 15 kwietnia br. na adres:

Urząd Marszałkowski Województwa Podkarpackiego,
Departament Rolnictwa i Środowiska,
ul. Grunwaldzka 15, 35-959 Rzeszów.
lub na adres e-mail:
lub
Posiedzenie Kapituły Wojewódzkiej odbędzie się w dniu 22 kwietnia br. w Sali Konferencyjnej Urzędu Marszałkowskiego, przy ul. Towarnickiego 3A o godz. 13.00.
      
Szczegółowe informacje udzielane są pod numerem tel.(0-17) 860-67-10 lub  (0-17) 860-67-68 .